Fina dagar på Azorerna, men nu seglar vi vidare

Vår vistelse på Azorerna börjar lida mot sitt slut, planen är att vi seglar mot Irland eller England senare idag.

Vi har haft fantastiska dagar här på Azorerna. Efter tre dagar i Horta seglade vi mot Ponta Delgada på ön Sao Miguel. Det var en lugn dygnssegling och vi kom fram till marinan på morgonen. Marinan i Ponta Delgada var inte lika full som den i Horta och vi hittade snabbt en plats.

Vi hyrde bil i tre dagar och åkte runt på ön. Sao Miguel är en vulkanö där flera av de gamla kraterna har fyllts med vatten. Vi har varit och kollat på några av dessa sjöar, vi har hikat upp till ett vattenfall, badat i varma källor i havet och även hunnit med lite klättring. Det är extremt grönt här och naturen är fantastisk! Det är även ett trevligt ställe att vara på semester på eftersom mat och dryck är relativt billigt och väldigt gott!

Vi har umgåtts lite med besättningen från två andra svenska båtar, s/y Felicia och s/y Barit, och vi ska allihopa börja segla över idag. Vi hoppas att seglingen kommer att ta ca 10 dagar och att vi landar i England, men allt beror verkligen på väder och vind. Det ser ut att kunna bli allt från norra Spanien till Skottland… Vi hör av oss som vanligt när vi är framme på andra sidan 🙂

1 Comment

  1. Ingrid
    juni 6, 2019

    Wow vilka häftiga bilder! Härligt ni ser ut att ha haft det, lycka till med nästa seglingsetapp! Kramar

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *