Över molnen på La Palma

I förrgår kom vi till Teneriffa efter några härliga dagar på La Palma. La Palma är den mest västerliga ön av Kanarieöarna, och den är känd för sin härliga natur och fantastiska stjärnhimmel. Den högsta punkten på ön är 2400 meter och är kanten på en gammal vulkankrater. Eftersom ön är så pass hög fastnar mycket moln där vilket ger mycket regn och fukt och det är tackvare detta som ön är väldigt grön och frodig.

Vi hyrde bil i två dagar på La Palma. Första dagen åkte vi upp till Roque de los Muchachos som är den högsta punkten. Det var supehäftigt för halvvägs upp åkte vi igenom ett moln, där sikten var väldigt dålig, men efter en stund hade vi kommit upp över molnet och solen sken. Det är just pga detta molnskickt som luften blir så ren ovanför molnen vilket ger en extra klar stjärnhimmel. Många länder har därför placerat astronomiska observatorier här.

Vi gick en liten promenad längst kanten på kraten och satte oss och åt vår matsäck med fantastisk utsikt. Vi tog den norra vägen ner från berget och åkte förbi en badplats som bestod av olika pooler ute i vattnet. Vi avslutade dagen med att äta middag i en den mysiga lita byn San Andrés på östkusten.

 

Andra dagen åkte vi till vattenfallet Los Tilos och gick en promenad i, vad som kändes som en regnskog, upp till en utsiktsplats med utsikt över de skogsbeklädda ravinerna.

 

På eftermiddagen började vi förbereda båten för avfärd och kl 17:30 kastade vi loss från Santa Cruz de La Palma Marina och satte kurs mot Santa Cruz de Tenerife (dålig fantasi kan man tycka att döpa två ”huvudstäder” till samma sak…).

Överfärden tog ca 19 timmar och det var bitvis lite svaga vindar, men mest riktigt bra segling! Det var roligt att Bettan och Jannes sista segling blev så trevlig och vi kunde alla njuta av solen och värmen.

 

Det känns fantastiskt att vi har kommit till Kanarieöarna! Ibland får vi nästan nypa oss i armen för att förstå att vi har seglat hela vägen hit. Framförallt eftersom det har varit flera gånger under de senaste månaderna när vi trott att vi kanske inte skulle komma hela vägen ner hit. Det är också första gången som vi inte har någon direkt tid att passa, och vi behöver inte stressa iväg någonstans. Så just nu försöker vi bara njuta så mycket det går 🙂

Vår nästa hållpunkt är först den 1a december på Kap Verde, då kommer Linus och Rogge ner dit och vi ska starta seglingen över Atlanten. Vår plan är att stanna på Kanarieöarna till den 15e november och sedan segla ner mot Kap Verde.

2 Comments

 1. Charlotte
  november 3, 2018

  Man blir så stolt och inspirerad över att ni tagit er så långt! Ni ser ut som riktiga seglare nu!

  Svara
  1. Nina Holtz
   november 4, 2018

   Tack fina du!❤

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *