Uppdatering från Atlanten 12/12

Under seglingen från Kap Verde (Mindelo) till Västindien (Bridgetown, Barbados) kommer jag (pappa Janne) uppdatera bloggen med karta som visar hur långt Mathilda har kommit och senaste nytt om läget på båten.

Position

På bilden ovan kan ni se hur långt de har kommit på sin färd över Atlanten. De har seglat drygt 640 sjömil av 2029.

Väder och vindar

De har haft bra vindar och härligt väder. Det blåser Nordvästliga vindar kring 8 sekundmeter och den vinden verkar hålla i sig närmaste veckan. Med andra ord ser det bra ut.

På bilden nedan anges vindhastigheten (TWS) i knop. 15 kn motsvarar ca 7,5 meter per sekund (dela antal ”kn” med 2 så får du vad det motsvarar i ”meter per sekund”). Som ni ser motsvara den gröna färgen ca 16 kn. De röda linjerna visar alternativa kurser som man kan segla fram till Barbados med vindriktning och styrka som prognosen visar.

 

Info från Nina och David

Resan från Kap Verde började med motorgång men sedan 22-tiden i fredags går de för segel.

Besättningen på Mathilda hälsar att allt är ”toppen”. Alla på Mathilda mår bra förutom att Nina legat sjuk måndag-tisdag. Enligt rapport idag känner hon sig bättre.

Som vanligt är fiskspöt på plats och i söndags fick de en 1,5 meter lång svärdfisk på kroken. Efter mycket kämpande brast till slut linan och det blev ingen fisk till middag.
Bättre fiskelycka var det igår då de fick upp en ca 3 kg Mahi Mahi!!!

 

 

 

3 Comments

 1. Lena
  december 13, 2018

  Tack för uppdatering! Skönt att höra att det går bra (bortsett från att Nina var sjuk så klart). Kul att få ”föja med” och höra hur allt går.

  Svara
 2. Ingrid
  december 13, 2018

  Åh vad skönt att höra att det går bra för dem! Hoppas bra väder- och vindförhållanden håller i sig och att de för fortsatt fin seglats! Skönt att Nina mår bättre! Jättekul att du kan uppdatera Janne!

  Svara
 3. Annika Hellström
  december 16, 2018

  Jag tycker också att det är skönt att få höra att de nu alla mår bra och att seglingen går fint. ❤️ Jättespännande att få följa dem. Jag vill också ge Nina en stor grattiskram på födelsedagen ❤️🍾💐 tack Janne för uppdateringen.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *