Uppdatering från Atlanten 20/12

Inlägg förmedlat av Janne

Position
Nu är det inte långt kvar som ni kan se på bilden ovan. De har 267 sjömil kvar. Det innebär att om de håller den fart de haft senaste dagarna (drygt 6 knop) kommer de vara framme på lördag!

Väder och vindar
I måndags var det dålig vind mestadels från sydost och de fick tidvis gå för motor. I övrigt har de haft fortsatt bra vindar och härligt väder. Det har blåst ost-nordostliga vindar mellan 8-10 sekundmeter och de fina vindarna verkar hålla i sig hela vägen fram till Barbados. M.a.o. verkar de få en fin avslutning på överseglingen!

Info från Nina och David
Besättningen på Mathilda hälsar till alla och tackar för gratulationer och andra glada tillrop som jag förmedlat. Framåt eftermiddagen 16/12 blev Nina helt oväntat uppvaktad på sin födelsedag! Ryktet hade spridit sig i Atlanten och plötsligt dök ett helt stim med Delfiner upp för att gratta henne!!

I måndags var vädret inget vidare med molnig morgon och regnskurar. Senare blev vädret bättre och de hade fin segling. I tisdags satte de kurs mot Väderstationen ”West Atlantic Weather Buoy”  som killarna ville se. Den ligger på vägen till Barbados. Allt är bara bra på Mathilda och vädret fortsatt vackert. Nu är det inte långt kvar till fast mark och Nina börjar längta efter att komma fram.

Det här är sista inlägget som jag gör på resan över Atlanten till Barbados. Nu ser jag fram emot Ninas och Davids egna inlägg för att kunna ta del av deras egna beskrivningar av upplevelserna.

2 Comments

 1. Roger Johansson
  december 22, 2018

  Ser att ni är framme i Bridgetown nu, ni verkar ju haft en fin segling över Atlanten, man får gratulera till bedriften.
  Tillbringar ni Julen där? Vi önskar er i alla fall en God Jul och ett gott nytt år.

  Roger och Mona

  Svara
  1. Nina Holtz
   december 26, 2018

   God jul och god fortsättning Roger och Mona! Vi är fortfarande kvar i Bridgetown, men i övermorgon ska vi segla vidare mot Grenada och Grenadinerna. / David och Nina

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *